A magyarországi Agykontroll szervezet – www.agykontroll.hu – hivatalos aloldala

Az agykontrollról

Mi az agykontroll?

Az agykontroll szó első hallásra talán azt sugallja, hogy itt valaki kontrollálja majd az agyad, megmondja, mit csinálj, de erről szó sincs. Az agykontroll célja, hogy visszaszerezd agyad irányítását. Segít, hogy a kiskorodban kapott esetleges negatív programok, a nagy cégek reklámjai, a társadalom elvárásai helyett a legnagyobb mértékben végre TE magad használhasd ki hatékonyan az elmédet. Ezen keresztül szabad akaratodat gyakorolva alakíthatod az életedet.

Az agykontroll egy kiváló relaxációs módszer. A mély, de tudatos ellazultság elérésének módja. Azért érdemes megtanulni, mert ebben az állapotban különösen tanulékonyak vagyunk, kreatívitásunk szárnyal, és képesek vagyunk feldolgozni a stresszt. José Silva bebizonyította, hogy a pszichikus problémafelismerés és problémamegoldás nem kivételes emberek kivételes adottsága, hanem mindenkiben megbúvó képesség, megfelelő mentális gyakorlatokkal fejleszthető.

José Silva módszere

Silva 22 évet töltött kutatással és kísérletezéssel, amíg kidolgozta a négynapos tanfolyam anyagát. Alapvetően hatékony tanulási módszereket keresett, épp ezért az agykontroll része a memóriafogasok emlékezetet javító, agyi kapacitást bővítő technikája. A lámpalázat, a vizsgadrukk leküzdését a háromujj-technika, az elhúzódó tanulási alkalmakat az ébrenlét-kontroll segíti. A korrekt vizsgáztatás a szubjektív kommunikációval támogatható.

Az elme titkainak kutatása közben más megdöbbentő dolgokra is rábukkant Silva. Például arra, hogy aki rendszeresen időzik mélyen ellazult állapotban, annak az egészsége javul. Ő még tapasztalatból jutott erre a következtetésre, azonban később vizsgálatok is bizonyították: a relaxáció a vegetatív idegrendszer paraszimpatikus funkcióját aktiválja.

Ez azt jelenti, hogy az általános izgalmi állapotot felváltja a mély testi nyugalom: a pulzus lassul, a vérerek tágulnak, a belső szervek nyugalmi üzemmódba kapcsolnak. Helyreáll az egészséges vérnyomás, normalizálódik a koleszterinszint, és az emésztőrendszer működése. A vázizmok is nyugalomba kerülnek, ezáltal az agynak több oxigén jut; átgondoltabb döntésekre leszünk képesek, feléled a kreativitásunk.

Ilyenkor teljes mértékben befelé figyelünk, így gyorsabban tárhatjuk fel és oldhatjuk meg lelki gondjainkat. Képesek vagyunk elősegíteni a veszteségek, a negatív események feldolgozását, elengedni a neheztelést, a haragot. Ezeknek a hosszú távú stresszt okozó lelki terheknek az elengedése pedig egyenes út a testi egészség és a lelki harmónia felé.

Mire jó az agykontroll?

Eredményesebb problémamegoldás, döntéshozatal

Megoldhatatlannak tűnő problémád van? Fontos döntés előtt állsz? Az Agykontroll elméd képességeinek jobb kihasználásával segít abban, hogy gyorsan és jó döntéseket hozz; hatékonyabban old meg a problémákat; elérd céljaidat.

Hatékonyabb
stresszkezelés

Az Agykontrollban alkalmazott egyszerű relaxációs módszerek gyakorlása hozzájárul a stresszkezeléshez, a feszültségek oldásához – ezáltal pedig testileg és lelkileg is kiegyensúlyozottabbá válhasz.

Memóriafejlesztés és gyorsabb tanulás

Az Agykontroll segítségével hatékonyabban használhatod elmédet, képzeletedet. A megfelelő technikák alkalmazásával fejlődhet a memóriád, motiváltabban és rövidebb idő alatt sajátíthatod el az új ismereteket.

Rossz szokások megváltoztatása

Az Agykontroll segít kitörni a rossz szokások béklyójából – legyen szó dohányzásról, nasssolásról vagy más nem kívánatos dologról. Technikáival ráadásul jó szokások kialakítását is beprogramozhatod.

A szervezet öngyógyító erejének mozgósítása

Ma már bizonyított tény, hogy – főleg ellazult állapotban – hatni tudsz testedre és azon belül főleg az immun- rendszeredre. Képessé válsz pl. a depresszió, a függőség, a fejfájás, vagy a mozgásszervi panaszok leküzdésére.

Pozitív
szemlélet

A negatív hozzáállás akadályozhatja, hogy céljaidat elérd, kapcsolataidat jól működtesd és kiegyensúlyozottan élj. Az Agykontroll nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy szemléletedet pozitív irányba fordítsd.

Hogyan működik az elméd?

Hogyan működik az agykontroll?

Relaxáció

Az orvosok sokáig úgy tudták, hogy kétféle alapvető élettani állapot van: vagy ébren vagyunk, vagy alszunk. Ám a Harvard Egyetem professzora, Herbert Benson kiderítette, hogy létezik egy harmadik alapvető élettani állapot is, mégpedig az ellazult, relaxált állapot. A vizsgálatok szerint ilyenkor csupa pozitív változás jelentkezik testünkben.

Kitágulnak az ereink, javul
szerveink vérellátása.

Több oxigén jut az agyunkhoz, mint
akár mély alvás esetén.

A sejtanyagcsereszint az alvás
közbeni 8-10%-kal szemben
18-20%-kal csökken.

Vérünkben csökken a tejsavszint,
és ~30%-kal csökken
a koleszterinszint.

Mindemellett megnő
vérünk endorfinszintje

Agyunk több alfa
agyhullámot termel.

A José Silva által kifejlesztett módszer kulcsa, hogy a nyugati civilizáció rohanó világában élő emberek is könnyedén és gyorsan elsajátíthatják a relaxáció technikáit.

Mivel ez bizonyítottan a leghatékonyabb stresszlevezető eszköz, nagymértékben segít megőrizni egészségünket és egyszerűbbé teszi a mindennapi helyzetek kezelését. Mérések szerint 20 percnyi relaxálással körülbelül annyi stresszt tudsz levezetni, mint 3 órányi alvással.

Agykontroll-technikák

Az Agykontroll eredményessége azonban nemcsak a rendszeres relaxáció következménye, hanem azon problémamegoldó technikák alkalmazásának is köszönhető. A problémamegoldó technikák része az úgynevezett mentális programozás, mellyel tulajdonképpen feladatot adsz az agyadnak a kívánt cél eléréséhez – tudatalattidat mozgósítva.

Mindez hozzásegít ahhoz, hogy elmédet – melynek kapacitását egyébként csak mintegy 2%-ban használjuk ki – fejleszd és sokkal eredményesebben használhasd. Az Agykontrollt nemtől, kortól, világnézettől függetlenül bárki könnyen elsajátíthatja, aki követi a kapott útmutatást és gyakorol.

Hogyan tudom megtanulni
az Agykontrollt?

A 4 napos Agykontroll-tanfolyamon a legkönnyebb és leghatékonyabb elsajátítani, bár hosszabb idő alatt, alapszinten könyvből is meg tudod tanulni. Erre a célra elsősorban a Gyógyíthatsz című könyvet ajánljuk neked.

Egyes technikák azonnal alkalmazhatók, más technikák esetében némi időre és gyakorlásra lehet szükség, hogy igazán olajozottan működjenek. Mentális képességeink jelentősen fejleszthetők, edzésük megtanulható – és ha tudunk hatni elménk mélyebb rétegeire, sokkal többet tehetünk önmagunkért és szeretteinkért is.

Jelentkezz
tanfolyamainkra!

Mire számíthatsz a tanfolyam után?

Felmérést végeztünk 1008 ember részvételével, akik átlagosan két és fél éve végezték el a 4 napos tanfolyamot.
Íme az eredmények!

Ma már számos kontrollált tudományos kísérletet bizonyítja egybehangzóan a Silva-módszer rendkívüli hatásait. Több további közismert módszer „nőtt ki” az agykontrollból, így például az elsősorban a daganatos betegek gyógyítására alkalmazott Simonton-technika.


Jelentkezem a tanfolyamra

A résztvevők véleménye

„Nagyon jó tapasztalatom van a 4 napos Agykontroll tanfolyammal kapcsolatban. Áron nagyon felkészült, gyakorlatias és tapasztalt oktató, aki a tanfolyam egész ideje alatt fenntartotta a résztvevők érdeklődését és készségesen válaszolt felmerülő kérdéseinkre is. A gyakorlatokat egyszerűen, jól érthetően elmagyarázta és egy kis humorral vegyítette, ami sokat segített abban, hogy oldott, barátságos hangulatban érezhessük magunkat. Érdemes ismétlőként is résztvenni, mert mindig lehet valami újat tanulni és nagyon jó társaságban, hangulatban telik az idő. Aki először végzi el az agykontrollt, annak ajánlom Áron tanfolyamait, nekem egy élmény volt!” (Erős Olga)
„Nagyon sokat jelentett, mert éppen felépülőben voltam egy komoly betegségből. Hihetetlen hatást gyakorolt rám. Olyan volt mintha a fellegek között repülnék. Azóta is gyakorlom, mert tudom, hogy segít, segített! Nagyon-nagyon köszönöm ezt a csodát és a színvonalas előadásokat!” (Balogh Mária)
„Először is sok kérdéssel mentem el a tanfolyamra, de amit tapasztaltam, átéltem, hát minden elismerésem! Köszönettel tartozom, azóta másképp gondolkodom, és cselekszem persze pozitív értelemben!” (Váradi Péter)
„Csodálatos élmény volt, életreszóló tudást adott. Nagyon sok újdonságot tanultam. Szuper 4 nap volt, bárcsak tovább tartott volna!” (Papp Renáta)
„A tanfolyamon a teljes ellazulás, az alfa állapot megélése jelentett számomra nagy élményt. Ezt eddig ilyen szinten nem éltem át. Ehhez nagymértékben hozzájárult a személyiséged, szakértelmed. A tanfolyamon érezhető volt az emberek közötti pozitív kapcsolódás, elfogadás, szeretet. Nagyon jó volt ott lenni. A tanfolyam óta sok mindenben változtam pozitív irányban. Használom a módszereket, meditációs gyakorlatokat, de sokkal többször és rendszeresebben kellene. Tervezzük a párommal egy ismétlő tanfolyam elvégzését. Hálás köszönet mindenért!” (Palágyi Mária)
„Érdekes, hasznos, fontos 4 nap volt. Áron nagyon kellemes előadó, aki képes volt fenntartani az érdeklődést és a figyelmet négy napon át, ami szerintem mindenképpen figyelemreméltó teljesítmény. Nagyon köszönöm az ötleteket, technikákat, gondolatokat. Valószínűleg ismétlőre is elmegyek, tovább mélyíteni a megszerzett tudást.” (Csányi István)
„Nagyon jól éreztem magam. Több lett az önbizalmam, és nagyon sok kedves és jóravaló embert ismertem meg. Sikeresen alkalmazok néhány technikát, amiért negyon hálás vagyok! Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki még gondolkozik rajta, hogy elvégezze. Fogok jönni ismétlőre, amikor majd tudok. Egyre jobban!” (Mezei Edit)
„Áron nagyon profi, közvetlen és alázatos, elkötelezett. Nagyon örülök, hogy Tőle tanulhattam.” (Szédeli Csilla)
„Nagyon családias, pozitív és barátságos hangulatú volt a tanfolyam, hatalmas "tananyaggal", hasznos kiadványokkal. Én elsősorban szemléletváltozás és stresszoldás miatt vágtam bele az agykontroll tanfolyamba, de lenyűgözött a gondolatküldés "tudománya" és a másokon segítés, gyógyítás; az esettanulmány pedig teljesen meggyőzött. Problémamegoldásra, lazulásra használom egyelőre a technikákat, valamint egy nagyon beteg barátom gyógyítására. Úgy gondolom, még nagyon sokat kell gyakorolnom.” (Tóthné Bertalan Éva)
Olvasd el további 100+ ember véleményét A Silva-féle agykontroll-tanfolyamról itt!