A magyarországi Agykontroll szervezet – www.agykontroll.hu – hivatalos aloldala

Laci és én
Nagybátyám, Dr. Domján László, Laci és az én történetem, hogyan hatott jelenléte gyerekkoromtól fogva életemre

Sokan édesapámnak hiszik, valójában a nagybátyám Dr. Domján László, Laci, akinek jelenléte édesapám mellett oly sokat adott életemben. Ebben a bejegyzésben néhány emlékmorzsát gyűjtöttem össze. 

Nagybátyám, dr. Domján László. Édesapám mellett ő is sok mindenben példakép számomra. Heten testvérek, Laci a legkisebb fiú. Én három fiú közül vagyok a legfiatalabb. ’80-as évek, első emlékeim Laciról, hogy Dunakeszin vagyunk a Duna-parton. Máskor focizunk egy belvárosi parkban. Trükkből a fenekével veszi le a labdát, nevetek! A jelenléte felvillanyoz, jól megy a játék. Vicceket mesél a családi karácsonyon, ötvenen nevetünk.

’90-es évek eleje, az első magyar agykontroll-tanfolyamok. Ezren nevetünk, néhány mondata örökre megragad. Cipőkereskedők Afrikában, az egyik: "- Esélytelen az üzlet, itt mindenki mezítláb jár...” mire a másik: „- Hatalmas lehetőség, itt még senki nem hord cipőt!!" Bátyáimmal az egyik büfét csináljuk, a vicces részekre benézünk, aztán töltögetjük az üdítőket, kenjük a szendvicseket, pusztítjuk a sütiket. Szünetben kiszolgálunk, hatalmas a pörgés. Termoszból két nyomásnyi forró kávé, „-Tejszín, cukor kint van!” Gyereknapi lufikkal díszítünk, egy hallgató meg akarja venni. „- Srácok, lufit árulunk?” kérdezek hátra. Hatalmas röhögés a válasz. Első munkám!

Laci sokat ül nálunk a dolgozósarokban, édesapámmal lektorálnak egy-egy könyvet. Laci diktál, Feri Papa a 486-oson Wordben követi le. Gimnazistaként a Kertészeti egyetemen regisztrálom az agykontrollos hallgatókat. Egy hallgató születési évszáma feltűnik: 1899. „-Sosem késő tanulni!” mondja. 10 éve mennek szinte minden hétvégén a tanfolyamok, többnyire telt házzal.

1998 február, baleset miatt heteket töltök kórházban. Laci barátja operál. A kórterembe "Kretén" újságot hoz, vicceket mesél. A nevetés gyógyít, erőleves a léleknek. Orvosként rengetegen fordulnak hozzá, kérdezik. Mindenkinek segít tanáccsal, recepttel, ajánlással, jelenléttel. Fáradhatatlan, energiaszintje az egekben.

1998 nyara, Laci nyaralójában, Balatonszemesen lazítunk, sokadszor. A "Tantrükk"-öt írja éppen. Jól szörfözik, hát még Andris fia. Én is próbálkozok, szélcsendben már egész jól megy. Meghív a Kistücsökbe, természetesen ő fizet. Szerényen él, viszont mindig és mindenkivel elképesztően nagylelkű. Nézzük a foci VB-t, Horvátország kiejti az esélyes Németországot. Szomszédok, nálunk is kisebb ország…lehetne agykontrollozni, hogy a magyaroknak is így menjen…?

2003, első felnőtt tanfolyamom: végig ülve más, mint belehallgatva, mély élmény. Az esettanulmány meggyőző. Laci vicces, de huszonévesen már nem látom őt sem tökéletesnek. Akit sokan idealizálnak, mások szeretik lerántani a földre: emberek vagyunk. Minden esetre a tanfolyam után labor technikával 2 hónapon belül elmúlik az egy éve szenvedést okozó derékfájásom.

2010 decembere, én épp gödörben. Dr. Kígyós Éva tanfolyamára ülök be, elképzelem milyen lenne oktatni. Laci is ott van, kérdezem a karate-sikerek programozásáról. "Ez csak játék!" mondja. 2011 áprilisában magyar bajnok leszek. Jó játék!

Tavasszal körlevelet kapunk húszan: "ki az, akit érdekel az agykontroll-oktatás?" Azon a nyáron tízen vagyunk ott Szemesen, Laci és Gábor oktat, gyakorlunk, tanulunk. 2012 május, oktató-képzés Ken Cosciával Londonban. Lacin érzek valamit, nem oké. 2014 decemberben bejelenti, Parkinson-kórja miatt nem tud több négynapos tanfolyamot tartani. Annyi mindenben segíthet az agykontroll, ez kifog rajta, és pont rajta…? Programozik minden nap, sokan mások is. Nem szenved a betegségben, elfogadja.

Néhány éven belül öten kezdjük el az oktatást. Egyórás, ingyenes ismertetőkkel kezdek, nagy lépés a teljes tanfolyam. 2015-ben belevágok, Balatonlellére karatésok hívnak meg oktatni.  Laci rendszeresen elkísér a tanfolyamokra, tanácsokkal lát el, segít mindenben.

2016 június, Miával esküvőnk polgári szertartása Szemesen. A tanúkkal négyen vagyunk csak, lesétálunk a partra. Nahát, ki strandol ott a feleségével...? Így Laci az első, aki gratulál. 2016 szeptember, válogatott focista hív: tanítsam meg neki az Agykontrollt. Elképesztő mentális ereje van, világszínvonal. Fejlődik a magyar foci, vele biztosan. Én is folyamatosan tanulok, 2017-től Sportkontroll-tanfolyamokat tartok.

2017 december, Laci Jelenlétkontroll-tanfolyamán vagyok: Eckhart Tolle tanítása a gyakorlatban. Annyi energiám van, mint régen. Jó látni Lacit, de a betegség is látszik rajta. Korlátlan a lélek, de nem lehet végtelenül követelni a testtől. 2018, gyermekünk születik. „-Hívjátok Lacinak!- javasolja. -De hát lány… - És?” kérdezi. Liliben kiegyezünk, csak két betű a különbség.

2020, nehéz a COVID időszak az agykontrollnak, 30 éve először nem szervezhetünk tanfolyamokat. Laci oldja a feszültségeket, mindig van ötlete, előre mutató megoldása. Online tanfolyamot tartunk, mobilos alkalmazást fejlesztünk. 2022, a Szebb Életért Központ irodájából állandó munkatársával, Ildikóval kirobbanthatatlanok. Mindig van valami tennivaló, és ő még most sem ül a babérjain.

Hatalmas lehetőség, és megtiszteltetés számomra folytatni Laci munkáját.

 

Ha szeretnél még több hasonló cikket olvasni és még többet tudni a Silva-módszerről, akkor feltétlen regisztrálj a “Hétköznapi Csodák” ingyenes kiadványunkért. Kattints ide hozzá!