A magyarországi Agykontroll szervezet – www.agykontroll.hu – hivatalos aloldala

Hogyan lettem Agykontroll-oktató?
Ebben a cikkben személyes életutamat és agykontrollos történetemet osztom meg veled.

31 éve van jelen az Agykontroll az életemben. Persze egyáltalán nem arról álmodoztam gyerekként, hogy majd Agykontroll-oktató leszek. Ez csak így alakult. Hogyan és mint? Most ebben a cikkben a személyes életutamat és agykontrollos történetemet osztom meg veled. 

11 évesen találkoztam először a módszerrel, amikor nagybátyám dr. Domján László tanfolyamán szendvicseket árultunk bátyáimmal. Akkor persze még máson volt a fókusz: a büfézésből a korlátlan evés lehetősége izgatott leginkább. De feltűnt, hogy a tanfolyami résztvevők milyen nyugodtak és lazák, sőt a négy nap során egyre inkább azok. Később, amikor Laci nagybátyám megszervezte az első Gyerek Agykontroll-tanfolyamot, én is részt vettem rajta, mert éppen iskolát váltottam, és nehézséget okoztak a magas követelmények a "versenyistálló" gimnáziumban. Mekkora buli volt! Elsajátítottam a háromujj-technikát, valamint az elme-tükrét, és megértettem, hogy tanulni igazán hatékonyan mindig lazán lehet.

Fiatalabb koromban tehát először a tanulásra, később a sportsérülések kezelésére alkalmaztam a tanultakat, de volt, hogy évek maradtak ki az alkalmazásában.

Elvégeztem az egyetemet (természetesen hála az agykontrollnak, hogy lediplomáztam), építész irodákban dolgoztam, majd nem sokkal később szakmát váltottam, ugyanis nem jött az a megelégedett érzés, amit valójában kerestem.

Ez idő tájt a sportban éltem meg a sikereimet. Az igazán nagy áttörés az agykontroll használatában is itt ért: rendszeres relaxálással, programozással, gondolat nagytakarítás által  - természetesen fizikai szinten is sokat beletéve - 2011-ben elértem karate karrierem csúcsát, több dobogós helyezés után magyar bajnok lettem.

Egy az egyben jöttek vissza azok a képek, amiket vizualizáltam: ahogy az edzőm és a karatés barátaim átölelnek és ujjonganak körülöttem a végső meccs után, ahogy állok a dobogón és átveszem az érmet. Fantasztikus érzés volt! Ekkor éreztem úgy igazán először életemben: semmi sem lehetetlen.

Miután parkolópályára tettem a tanult szakmámat, a karate-edzősködés mellett az Agykontroll Kft.-ben és a tanfolyamok körül kezdtem tevékenykedni.

Nem volt vele akkor célom, csak tudtam, hogy mást akarok, és emlékeztem arra, hogy milyen emelkedett állapotban is vannak azok, akik éppen tanfolyamot végeznek. Volt, hogy postára jártam, könyveket szállítottam és árultam, de így legalább volt időm elolvasni az összes agykontrollos kiadványunkat, és még sok-sok témába vágó könyvet. 

Számtalan tanfolyamot és sikert hallgattam végig, és egyre mélyebbre épült be az Agykontroll, mint technika az életembe.

A szerencsés véletlenek vagy inkább a felső vezetés hatására 2012-ben végeztem el a tréner képzést Londonban, Laci nagybátyám biztatására és támogatásával, amiért örök hálával tartozom neki. Még két év kellett ahhoz, hogy felépítsem, összetegyem és a véremben legyen az az anyag, amit te is hallottál a tanfolyamon. Ebben nagy szerencsére a feleségem is támogatott, először neki adtam elő a tanfolyam anyagát a saját nappalinkban. Azt mondta, neki tetszik... :) Ezután kezdtem el 2015 elején az oktatást.

Habár fiatalabb koromban voltak rövidebb és hosszabb időszakok, amikor egyáltalán nem foglalkoztam az Agykontrollal, sok-sok éve a mindennapjaim része, nemcsak azért, mert ez a munkám, hanem bizony, a relaxáció miatt is, mert azt egyszerűen priroitásnak tartom az életemben. 

Azt gondolom, az Agykontroll egy olyan szerszámosláda, amit bármikor leemelhetünk a polcról. 

Lehet, hogy néha napokig, hetekig, hónapokig használjuk, majd visszatesszük kicsit porosodni, pedig valahol tudjuk, újból meg kéne húzni a meglazuló csavarokat. Az előrelendülésben ilyenkor nekem mindig segített egy-egy könyv, egy videó, egy ismétlő tanfolyam, most meg már oktatóként ennyi - nem csak saját - sikert látva és hallva évek óta töretlen a lelkesedésem. 

 

Ha szeretnél még több hasonló cikket olvasni és még többet tudni a Silva-módszerről, akkor feltétlen regisztrálj a “Hétköznapi Csodák” ingyenes kiadványunkért. Kattints ide hozzá!